Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakulteto Chemijos ir maisto technologijos katedros dėstytojos Irena Čerčikienė ir Jolanta Jurkevičiūtė kovo 24 d. pravedė praktikumą „Kiek fosforo rūgšties ir cukraus suvartoji gerdamas „Coca Colą?“. Jame dalyvavo Vilniaus rajono Pagirių gimnazijos 8-9 klasės moksleiviai, kuriuos lydėjo chemijos mokytoja Irena Babinska.

Dėstytoja Irena supažindino moksleivius su studijų programa Taikomoji cheminė analizė ir kitomis Agrotechnologijų fakultete vykdomomis studijų programomis, pristatė studijuojamus dalykus, praktikas ir karjeros galimybes.

Paskui dėstytoja papasakojo apie saugaus darbo chemijos laboratorijoje taisykles, nagrinėjo gaiviųjų gėrimų sudėtį, poveikį žmogaus organizmui, supažindino su cukrų ir fosforo rūgšties nustatymui naudojamais analizės metodais, praktikume naudojama įranga ir medžiagomis bei aptarė tyrimo eigą.

Moksleiviai, vadovaujami dėstytojų ir pirmakursių Monikos ir Mariaus gėrime potenciometrijos metodu nustatė fosforo rūgšties kiekį ir įvairiuose gaiviuosiuose gėrimuose bei sultyse refraktometrijos metodu išmatavo cukrų kiekį ir aptarė tyrimo rezultatus.

Vilniaus rajono Pagirių gimnazijos moksleiviai ne tik įgijo tiriamosios veiklos įgūdžių, bet ir kartu patyrė pažinimo džiaugsmą.