Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakulteto Chemijos ir maisto technologijos katedros dėstytoja Irena Čerčikienė kovo 21 d. pravedė praktikumą „Kiek fosforo rūgšties ir cukraus suvartoji gerdamas “Coca Colą?“ Vilniaus Šv. Juozapo mokyklos dešimtokams, kuriuos lydėjo mokytoja Živilė Petrulionienė .

Dėstytoja supažindino moksleivius su studijų programa Cheminė analizė ir kitomis Agrotechnologijų fakultete vykdomomis studijų programomis, pristatė studijuojamus dalykus, praktikas bei karjeros galimybes.

Dėstytoja su moksleiviais aptarė saugaus darbo chemijos laboratorijoje taisykles, o paskui nagrinėjo gaiviųjų gėrimų sudėtį, jų poveikį žmogaus organizmui, supažindino su cukrų ir fosforo rūgšties nustatymui naudojamais analizės metodais, praktikume naudojama įranga ir medžiagomis.

Moksleiviai, vadovaujami dėstytojos ir SMD nario Dainoto „Coca Coloje potenciometrijos metodu nustatė fosforo rūgšties kiekį ir įvairiuose gaiviuosiuose gėrimuose refraktometrijos metodu išmatavo cukrų kiekį, bei aptarė rezultatus.

Vilniaus Šv. Juozapo mokyklos moksleiviai įgijo tiriamosios veiklos įgūdžių ir kartu patyrė pažinimo džiaugsmą.