Maisto technologijos studijų programos studentai svečiavosi ekologiniame ūkyje „Farmers Cirkle“

Ūkis įsikūręs Radiškio kaime, Ukmergės rajone. Tai ne tik ekologiškas ūkis, bet ir renginių ir švenčių vieta. Studentams buvo parodytos pievos su laisvai besiganančiais mėsiniais galvijais, ekologiškas sodas ir šiltnamiai, mėsos perdirbimo cechas ir šiame ūkyje esantis restoranas „Red Brick“. Šis restoranas šiemet buvo apdovanotas „Michelin“ Žaliąja žvaigžde už tvarios gastronomijos puoselėjimą. Tokių restoranų pasaulyje yra apie penkis šimtus ir vienas jų – šiame ūkyje.

Žaliavos perdirbimo ir produkcijos gamybos cecho vadovas ir technologas Sigitas Pūkys studentams papasakojo apie ekologiškų produktų gamybą, siekiant išgauti ypatingas skonines savybes, parodė cechą, jame esančią įrangą, papasakojo apie naujų produktų kūrimo eigą, kaip gimsta naujų receptų idėjos. Studentai turėjo galimybę stebėti ir gamybos eigą.

Išvykos metu studentai ne tik susipažino su ekologiškais gyvulininkystės ir augalininkystės principais, bet ir pamatė, kaip gaminamas ekologiškas, sveikatai palankus maistas. Neabejotina, kad sužinota informacija jiems bus naudinga tolimesniame studijų procese.

 

Daugiau naujienų

  • #

    Z kartos studentų poreikiai, lūkesčiai bei mokymosi stilius – mokymai dėstytojams

    Agrotechnologijų fakulteto dėstytojai gruodžio 17 d. dalyvavo įkvepiančiuose profesinio tobulėjimo mokymuose, kuriuos vedė konsultacinės įmonės „Gyvenimo raktas“ įkūrėja, asmenybinių kompetencijų lavinimo lektorė, konsultantė ir psichologė Giedrė Skupienė. Mokymų tema – „Skirtingų kartų bendravimas: kaip…

  • #

    Advento bendrystė: fakulteto bendruomenę suartinanti popietė

    Gruodžio 15 d. Agrotechnologijų fakultete įvyko jaukus bendruomenės susitikimas su etnologe Gražina Kadžyte, skirtas advento, Kūčių ir Kalėdų laikotarpio tradicijoms bei jų prasmei pažinti. Viešnia, daugelį metų tyrinėjanti lietuvių papročius, pasakojo apie skirtingų etnografinių…

  • #

    Inžinerijos ateitį kuriame kartu: susitikimas LINPRA verslo pusryčiuose

    Gruodžio 10 d. Vilniaus kolegijos fakultetų dekanai, kuriuose vykdomos inžinerijos studijų krypties studijų programos, dalyvavo verslo pusryčiuose, kuriuos organizavo Lietuvos inžinerinės pramonės asociacija, vienijanti šalies inžinerijos ir technologijų sektoriaus įmones, mokslo ir studijų institucijas,…