Sveikiname Agrotechnologijų ir Sveikatos priežiūros fakultetų studentus Eriką Nastytę, Jolantą Jasutytę – Stankaitienę, Violetą Gulbickają Gretą Vaitiekūnaitę ir Ernestą Muliolį su komanda “VegMind” laimėjusius pagrindinį 2000 Eur prizą HACK AGRIFOOD’25Iššūkių laboratorijoje!
Lapkričio 24 – 25 dienomis Vilniaus kolegijoje jau penktą kartą vyko EIT Food ir Vilniaus kolegijos Iššūkių laboratorija – hakatono tipo renginys, vienijantis didžiausią pasaulyje maisto inovacijų bendruomenę. Šių metų renginio tikslas – skatinti jaunųjų specialistų kūrybiškumą ir bendradarbiavimą, sprendžiant aktualius agromaisto ekosistemos iššūkius bei kuriant tvarius, realiai pritaikomus sprendimus.
Renginyje dalyvavo penkios komandos, sudarytos ir Agrotechnologijų ir Sveikatos priežiūros fakultetų studentų: “HealthIQ” ir “VegMind” (vadovė Rasa Jonušienė), “Šaknys” (vadovė Rasa Mikinkovienė), “ATF SA” (vadovė Dalia Karlaitė), ir “Zero Waste Divos” (vadovė Ingrida Radveikienė). Dirbdami intensyviose kūrybinėse dirbtuvėse, dalyviai sprendė organizatorių iškeltus aktualius maisto sistemos iššūkius, siekdami sukurti inovatyvius ir tvarius sprendimus.
Komandas konsultavo mentoriai – patyrę verslo atstovai: UAB „Varėnos Pienelis” direktorė Jolanta Kuzminienė, „Švenčionių vaistažolių“ direktorius Elmantas Pocevičius, UAB „Voltronas LT“ direktorius Tomas Karpavičius, “COO Profarma” UAB atstovas Donatas Staniulis, VšĮ „Augalyn“ Lėšų pritraukimo ir personalo specialist Goda Pranytė, Programos „Europos horizontas“ nacionalinis kontaktinis asmuo, Lietuvos mokslo tarybos atstovės Lina Liepytė ir Jolanta Revaitienė, UAB “Leipurin” pardavimų vadybininkėGreta Vitkauskienė, “Vytautas Mineral SPA” verslo plėtros vadovė Dovilė Žemaitė ir “Vytautas Mineral SPA” Apgyvendinimo ir svečių aptarnavimo vadovė Inga Kerbelytė-Medžiaušė.
HACK AGRIFOOD’25 Iššūkių laboratorijos organizavimas Vilniaus kolegijoje reikšmingai prisideda prie institucijos prestižo stiprinimo, nes demonstravo kolegijos gebėjimą tapti tarptautinių inovacijų iniciatyvų centru ir pritraukti aukšto lygio partnerius agromaisto sektoriuje. Renginys ne tik suteikia studentams galimybę realiomis sąlygomis spręsti aktualius sektoriaus iššūkius, bet ir ugdo jų kūrybiškumą, komandinio darbo įgūdžius, verslumą bei kritinį mąstymą – kompetencijas, kurių ypač reikia šiuolaikinėje darbo rinkoje.




