Vilniaus Gabijos gimnazijos moksleiviai apsilankė Chemijos laboratorijoje

Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakulteto Chemijos ir maisto technologijos katedros dėstytoja Irena Čerčikienė 2025 m. lapkričio 21 d. pravedė „Chemija – tai viskas, kas mus supa“ praktikumą „Kurie vaisiai rūgščiausi?“ Vilniaus Gabijos gimnazijos 10 klasės moksleiviams.

Dėstytoja supažindino moksleivius su studijų programa Taikomoji cheminė analizė ir kitomis Agrotechnologijų fakultete vykdomomis studijų programomis, pristatė studijuojamus dalykus, praktikas ir karjeros galimybes.

Dėstytoja aptarė saugaus darbo chemijos laboratorijoje taisykles, vaisių sulčių sudėtį ir titruojamojo rūgštingumo nustatymo ypatumus, supažindino su praktikume naudojamomis priemonėmis ir medžiagomis bei aptarė jo eigą.

Moksleiviai, vadovaujami dėstytojos ir pirmakursių chemikų Gabijos, Juliaus, Algirdo ir Donato, įvairių vaisių sultyse alkalimetrijos metodu nustatė titruojamąjį rūgštingumą bei aptarė rezultatus.

Moksleiviai turėjo galimybę pagilinti žinias ir įgyti tiriamosios veiklos įgūdžių. Vilniaus Gabijos gimnazijos moksleiviai chemijos laboratorijoje lankėsi pirmą kartą.

Daugiau naujienų