Kovo 19 d. fakultete viešėjo UAB “Vanilla Scientific” atstovai. Jie Maisto technologijos studijų programos studentams pristatė įmonės kuriamus natūralios vanilės produktus – vanilės ekstraktus, pastas, vanilės ankštis. Šie produktai naudojami maisto, gėrimų, kosmetikos, farmacijos pramonėje. Maisto pramonėje natūralios vanilės ekstraktai ir pastos naudojami valgomųjų ledų, sirupų gamyboje.
Įmonės atstovai pristatė įmonės veiklą, supažindino studentus su vanilės auginimo regionais, pasakojo apie išskirtines vanilės ekstraktų savybes, skatino studentus įsitraukti į tiriamąsias eksperimentines veiklas, taikant natūralios vanilės produktus maisto gamyboje.
Buvo aptartos bendradarbiavimo galimybės natūralios vanilės panaudojimo maisto produktų kūrimo srityje bei fizikinių cheminių rodiklių (tankio, lūžio rodiklio, tirpumo, drumstumo) tyrimų srityse, vykdant mokslo taikomąją ir eksperimentinę veiklą. https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7308783435211247616