Kovo 17 d. Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakulteto Chemijos laboratorijoje įvyko praktikumai „Chemija – tai viskas, kas mus supa“, „Kurie vaisiai rūgščiausi?“ ir „Kaip šviesa padeda chemikams ištirti medžiagas?“. Juose dalyvavo Vilniaus rajono Lavoriškių gimnazijos moksleiviams, kuriuos lydėjo chemijos mokytoja Kristina Slavinska.
Lektorė Irena Čerčikienė supažindino moksleivius su Agrotechnologijų fakultete vykdomomis studijų programomis, pristatė Taikomosios cheminės analizės studijuojamus dalykus, praktikas ir karjeros galimybes.
Dėstytoja su moksleiviais aptarė saugaus darbo chemijos laboratorijoje taisykles, išnagrinėjo vaisių sulčių sudėtį ir titruojamojo rūgštingumo nustatymo ypatumus, supažindino moksleivius su praktikume naudojamomis priemonėmis ir medžiagomis bei aptarė jo eigą. Moksleiviai, vadovaujami dėstytojos ir pirmakursių chemikių Margaritos ir Monikos citrusinių vaisių sultyse alkalimetrijos metodu nustatė titruojamąjį rūgštingumą bei aptarė tyrimo rezultatus.
Lektorė Jolanta Jurkevičiūtė skaitė paskaitą apie polifen
olinius junginius esančius augaluose ir spektrofotometrijos metodu nustatė jų kiekį vaistinėse arbatžolėse.
Vilniaus rajono Lavoriškių gimnazijos moksleiviams tai buvo puiki galimybė pagilinti chemijos žinias, susipažinti su šiuolaikiniais laboratoriniais prietaisais ir įgyti tiriamosios veiklos įgūdžių.
Tikimės, kad dalyvavimas tokiame praktikume paskatins moksleivius rinktis studijas Vilniaus kolegijoje.