Vykstantis aktyvus žemės ūkio perėjimas prie skaitmeninės, tvaresnės ir ekologiškesnės ateities reiškia neišvengiamus pokyčius šiuose sektoriuose. Didėja naujų specialistų paklausa, auga poreikis prie pokyčių prisitaikyti ir esamiems specialistams.
Seminaro dalyvius pasveikino “AgriFood Lithuania DIH“ direktorė, Europos metų klasterio koordinatorė Kristina Šermukšnytė-Alešiūnienė.
Apie tarptautiškumo svarbą karjerai seminare kalbėjo ir kvietė būti aktyviais jo dalyviais Lietuvos mokslo tarybos Nacionalinių kontaktinių atstovų grupės (NCP) vadovė Aurelija Povilaikė.
Interaktyvų grupinius darbus „Maisto technologijos ir aš: (ne)suderinama?”, “Profesinių įgūdžių poreikis ir pritaikymo galimybės maisto sektoriuje” moderavo Gytis Junevičius – Lietuvos inovacijų centro projektų vadovas.
Seminaro metu buvo aptariamas profesinių įgūdžių poreikis ir pritaikymo galimybės maisto sektoriuje, kaip savo turimus įgūdžius pritaikyti žemės ūkio ir maisto pramonės srityse, kas sieja komunikacijos, IT, inžinerijos, administravimo specialybes ir maisto gamybos pramonę, kokios yra mano perspektyvos maisto gamybos sektoriuje.