Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakulteto Chemijos ir maisto technologijos katedros dėstytoja Irena Čerčikienė kovo 21 d. pravedė praktikumą „Kurie vaisiai rūgščiausi?“ Vilniaus J. Lelevelio inžinerijos gimnazijos 10 klasės moksleiviams, kuriuos lydėjo chemijos mokytoja Jevgenija Skilond.
Dėstytoja supažindino moksleivius su studijų programa Taikomoji cheminė analizė ir kitomis Agrotechnologijų fakultete vykdomomis studijų programomis, pristatė studijuojamus dalykus, praktikas ir karjeros galimybes.
Dėstytoja aptarė saugaus darbo chemijos laboratorijoje taisykles, vaisių sulčių sudėtį ir titruojamojo rūgštingumo nustatymo ypatumus, supažindino su praktikume naudojamomis priemonėmis ir medžiagomis bei aptarė jo eigą.
Moksleiviai, vadovaujami dėstytojos ir pirmakursių chemikų Monikos ir Margaritos, įvairių vaisių sultyse alkalimetrijos metodu nustatė titruojamąjį rūgštingumą bei aptarė tyrimo rezultatus.
Moksleiviai aplankė ir Vilniaus kolegijos Studijų ir mokslo išteklių centrą, žavėjosi jaukia centro aplinka bei sudarytomis puikiomis sąlygomis studentų savarankiškam darbui.
Moksleiviai turėjo galimybę pagilinti žinias ir susipažinti su šiuolaikiniais laboratoriniais prietaisais, įgyti tiriamosios veiklos įgūdžių ir kartu patirti pažinimo džiaugsmą. Glaudus bendradarbiavimas su Vilniaus J. Lelevelio gimnazija tęsiasi.