Lapkričio 22 d. Radviliškio Lizdeikos gimnazijoje Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakulteto dėstytojos I. Čerčikienė, J. Lazdauskienė ir J. Jurkevičiūtė pristatė ir supažindino mokinius su Vilniaus kolegijos Cheminės analizės ir Maisto technologijos studijų programomis. Mokiniai turėjo galimybę sudalyvauti praktimuose „Ar sultys yra elektrolitas?“ ir “Maisto produktų juslinė analizė. Atpažink 4 pagrindinius skonius“. Praktiniame užsiėmime „Ar sultys yra elektrolitas?“ moksleiviai nagrinėjo elektrolitų savybes, jų funkcijas žmogaus organizme, vaisių sulčių sudėtį, vitamino C savybes ir šaltinius. Įvairių vaisių sultyse moksleiviai konduktometru išmatavo mineralinių medžiagų kiekį, o jodometrijos metodu nustatė vitamino C kiekį bei aptarė tyrimo rezultatus.
Praktiniame užsiėmime “Maisto produktų juslinė analizė. Atpažink 4 pagrindinius skonius“ moksleiviai supažindinti su juslinės analizės taikymo sritimis, keliamais reikalavimais vertintojo (degustatoriaus) darbo vietai. Mokiniai turėjo galimybę praktiškai susipažinti su vienu iš vertintojų (degustatorių) atrankos metodu – skonio jautrumo nustatymu, atliko testą, ar geba atpažinti keturis pagrindinius skonius. Moksleiviai turėjo galimybę pagilinti žinias ir susipažinti su šiuolaikiniais laboratoriniais prietaisais ir tyrimo metodais, įgyti tiriamosios veiklos įgūdžių ir kartu patirti pažinimo džiaugsmą.
„Tyrėjų dienose“ savo studijų programas taip pat pristatė „Vilnius Tech“, Kauno ir Panevėžio kolegijų dėstytojai.