Nuo šių metų vasario mėnesio Agrotechnologijų fakulteto Maistos technologija studijų programoje startavo naujas laisvai pasirenkamas modulis „Kepinių ir desertų kūrimas“. Praktinių darbų metu Chemijos ir maisto technologijos katedros dėstytoja Elena Grinė su studentais kuria ir gamina nuostabius desertus, tarsi jie būtų iš išskirtinės konditerijos kepyklos vitrinos. Desertų receptūras ir technologiją sukūrė „Baker street“ studijos įkūrėja ir konditerijos meistrė Valerija Livanova. Daugelis žaliavų ir inventoriaus, reikalingų šių desertų gamybai yra įsigyti iš įmonių „Minordija“ ir „Sangaida“.
Laisvai pasirenkamas modulis „Kepinių ir desertų kūrimas“ – puiki galimybė studentams kurti išskirtinės formos ir tekstūros, spalvingus, įdomius desertus, atrasti naujas skonių dermes, pateikti konditerijos gaminius estetiškai ir patraukliai, taip sukuriant mažą spektaklį akims, sukeliantį didelį įspūdžių ir pojūčių spektrą.