Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakultete 2020 m. spalio 8 d. vyko seminaras „Paukštininkystės mokslo aktualijos“ maisto technologijos studijų programos dėstytojams ir studentams. Seminaro dalyvius pasveikino Pasaulinės paukštininkystės mokslo asociacijos Lietuvos skyriaus prezidentas prof. V. Sirvydis ir asociacijos sekretorius Mindaugas Gaina. Seminare gausiai dalyvavusiems I – IV kurso Maisto technologijos katedros studentams ir dėstytojams profesorius akcentavo, kad paukštiena yra vienas iš dažniausiai pasirenkamų maisto produktų, pasižymintis itin aukšta maistine verte. Apie mitus ir tikrovę paukštininkystėje pasakojo AB „Putnu fabrika Ķekava“ valdybos narys Saulius Petkevičius. Seminaro dalyviai sužinojo, kaip keitėsi paukštynai, kaip rūpinamasi paukščių gerove ir kodėl šiandien paukščiai auga greičiau nei anksčiau. Paukštininkystės mokslo aktualijomis pasidalino UAB Biorro pardavimų skyriaus vadovai: dr. Giedrius Buteikis ir Mindaugas Gaina. Seminaro dalyviai sužinojo apie faktorius, kurie turi įtakos sėkmingai paukštininkystei, taip pat apie paukštienos kokybę nulemiančius veiksnius, kaip kinta vartotojų įpročiai šiandieniniame darnaus vystymosi kontekste, kokią paukštieną pasirinkti vartotojui ir į kokius svarbius faktorius atkreipti dėmesį. Maisto technologijos katedros vedėja Laimutė Milašienė ir doc. dr. Inga Kepalienė padėkojo lektoriams už paukštininkystės mokslo aktualijų sklaidą studentams, dėstytojams, surengė ekskursiją po naujai įrengtas maisto technologijos studijų programos laboratorijas ir aptarė tolimesnes bendradarbiavimo galimybes.
Maisto technologijos katedra