Knygos „Natūralus rauginimas“ autorė, natūralaus rauginimo žinovė Ieva Šidlaitė vedė mokymus „Daržovių, vaisių, uogų rauginimas ir sūdymas“, kuriuose dalyvavo Maisto technologijos ir Agroverslo technologijų studijų studentai ir dėstytojai.
Kultūros istorijos magistrė Ieva Šidlaitė pasidalino patirtimi apie natūralų daržovių, vaisių ir uogų rauginimą, fermentaciją, sūdymą. Viešnia papasakojo apie netradicinius raugintus ir sūdytus produktus, kuriuos galima pasigaminti iš obuolių, moliūgų, cukinijų, morkų, agrastų, serbentų, apie rauginimo metu naudojamas tokias netradicines žaliavas kaip garstyčių grūdeliai, krienai, kai kurių augalų lapai.
Autorė vaišino įvairiais raugintais ir sūdytais produktais, o studentai ir dėstytojai turėjo galimybę susipažinti su neįprastais, savitais šių produktų skoniais. Studentus supažindino su iš naujo atrastais senaisiais receptais, paaiškino apie rauginimo, sūdymo proceso trukmę, apie reikalingus cukraus ir druskos kiekius kokybiško proceso eigai. Pasakojo apie valgomus laukinius augalus, akcentavo kaip svarbu tausoti gamtą. Lektorė pristatė naują projektą, kurio metu ji, kartu su prof. Rimvydu Laužiku, susistemino informaciją apie valgomus laukinius augalus.