Fermentatorius ProServiveBrew yra skirtas giros, fermentuotos arbatos, raugintų pieno produktų fermentacijai. Tai mini giros/alaus darykla, susidedanti iš dviejų virimo kamerų, talpos žaliavų pakrovimui ir dviejų rauginimo talpų. Mokymų metu Chemijos ir maisto technologijos katedros dėstytojai buvo supažindinama su giros gamybos procesu iš sauso ruginio salyklo. Mokoma nustatyti įrenginio žingsnius pašildymo, krakmolo skaldymo procesams atlikti, kaip vykdyti virimo ir atvėsinimo procesus, kurių trukmė iki rauginimo apie 6 val. Rauginimo procesui atlikti buvo naudojamos dvi rauginimo / fermentavimo kameros, kuriose nustatoma pageidaujama rauginimo temperatūra ir trukmė.
Šis įrenginys bus naudojamas modulių Augalinės kilmės maisto produktų technologijos, Gyvūninės kilmės maisto produktų technologijos studentų praktinių darbų atlikimui, mokslo taikomajai, projektinei veiklai, studijų programos viešinimui.