2018 m. lapkričio 12 – 16 dienomis Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakulteto Maisto technologijos katedroje pagal projektą „Savaitė aukštojoje mokykloje“  studijavo Vilniaus miesto Vytauto Didžiojo gimnazijos 4 klasės gimnazistas Danielius Buika. Danielius domisi maisto technologijomis. Būsimas ATF studentas pagal sudarytą paskaitų tvarkaraštį dalyvavo maisto produktų technologijos, mitybos ir maisto chemijos, duonos gaminių kepimo technologijos paskaitose, seminaruose, praktiniuose/laboratoriniuose darbuose drauge su pirmo-trečio kurso maisto technologijos studijų programos studentais. Anot Danieliaus,  prabėgusi savaitė aukštojoje mokykloje man patiko, susipažinau su aukštosios mokyklos mokymo principu. Dalyvavau paskaitose, laboratoriniuose darbuose, kurių eigoje ne tik gaminome maistą, bet ir aiškinomės procesus, vykstančius gamybos metu. Kepėme sveikuolišką duoną, kurios gamybai naudojome morkas, linų sėmenis, avižų dribsnius, moliūgų sėklas ir kitas netradicines žaliavas. Gaminome zefyrus, morengus, jų gamybai panaudojome kiaušinių baltymus, natūralias dažančias medžiagas (juodųjų serbentų tyrę). Susipažinau su karamelizacijos procesu, gaminome daug įvairių skanėstų. Seminaro metu dėstytoja E. Surkienė supažindino mus su maisto tiekimo į rinką nuostatomis, buvo informatyvu, įdomu, paliesta  glitimo tema. Patiko dėstytojų ir studentų tarpusavio santykiai, laboratorinių darbų metu dėstytojos padeda, pamoko, pataiso, nukreipia tinkama linkme, o fakultete besimokantys maisto technologijos studijų programos studentai – draugiški, paslaugūs ir geranoriški. Kitais studijų metais lauksime Danieliaus maisto technologijos studijų programos studentų gretose.

Maisto technologijos katedros vedėja Laimutė Milašienė