Gruodžio 9 d. Maisto technologijos studijų programos studentai lankėsi profesinio mokymo centre „Žirmūnai“. Vizito tikslas – viešinti Maisto technologijos studijų programą ir kartu su profesinio mokymo centro 3 kurso mokiniais pagaminti proginius pietus.
Proginių pietų asortimentą sudarė užkandžiai, karšti patiekalai ir desertas. Studentai ir mokiniai kartu pagamino vištienos suktinukus su svieste glazūruotomis morkomis ir sezamais, pagardintais apelsinų padažu su grietinėle ir garstyčiomis, trintą pomidorų sriubą su česnakiniais skrebučiais, keptą antį, įdarytą apelsinais su keptų obuolių ir aviečių tyrės garnyru ir desertą „Drebučių trio“.
Profesinio mokymo centro mokiniai buvo supažindinti su Maisto technologijos studijų programa, kokias kompetencijas įgyja šią programą pasirinkę studentai, kokios yra maisto technologo pareigos. Maisto technologija studijų programos studentai turėjo galimybę įgyti praktinės patirties kitoje maisto gamybos bazėje, lankėsi konditerijos ceche, valgyklos gamybinėse patalpose, susipažino su maitinimo įmonėje esančia įranga.
Maisto technologijos studijų programos dėstytojos dėkingos mokytojai Nidai Šekštelienei už galimybę viešinti Maisto technologijos studijų programą, kartu gaminti, degustuoti, bendrauti.