Pamoka Rūdiškių gimnazijos moksleiviams „Maisto produktų juslinė analizė. Skonio jautrumo nustatymas“

Vasario 28 d. Rūdiškių gimnazijos 11 klasės moksleiviams pamoką vedė Maisto technologijos studijų programos dėstytoja J.Lazdauskienė. Ji supažindino moksleivius su juslinės analizės taikymo sritimis,  juslinės analizės skirtumais, lyginant su cheminiais ir mikrobiologiniais tyrimo metodais, taikomais reikalavimais vertintojo (degustatoriaus) darbo vietai. Mokiniai turėjo galimybę praktiškai susipažinti su vienu iš vertintojų (degustatorių) atrankos metodu – skonio jautrumo nustatymu ir nustatė keturis pagrindinius skonius.

Dėstytoja pakvietė mokytoją su mokiniais atvykti į Agrotechnologijų fakultetą susipažinti su laboratorijomis, sudalyvauti maisto produktų gamybos, juslinės analizės praktiniuose užsiėmimuose.

Daugiau naujienų

  • #

    Z kartos studentų poreikiai, lūkesčiai bei mokymosi stilius – mokymai dėstytojams

    Agrotechnologijų fakulteto dėstytojai gruodžio 17 d. dalyvavo įkvepiančiuose profesinio tobulėjimo mokymuose, kuriuos vedė konsultacinės įmonės „Gyvenimo raktas“ įkūrėja, asmenybinių kompetencijų lavinimo lektorė, konsultantė ir psichologė Giedrė Skupienė. Mokymų tema – „Skirtingų kartų bendravimas: kaip…

  • #

    Advento bendrystė: fakulteto bendruomenę suartinanti popietė

    Gruodžio 15 d. Agrotechnologijų fakultete įvyko jaukus bendruomenės susitikimas su etnologe Gražina Kadžyte, skirtas advento, Kūčių ir Kalėdų laikotarpio tradicijoms bei jų prasmei pažinti. Viešnia, daugelį metų tyrinėjanti lietuvių papročius, pasakojo apie skirtingų etnografinių…

  • #

    Inžinerijos ateitį kuriame kartu: susitikimas LINPRA verslo pusryčiuose

    Gruodžio 10 d. Vilniaus kolegijos fakultetų dekanai, kuriuose vykdomos inžinerijos studijų krypties studijų programos, dalyvavo verslo pusryčiuose, kuriuos organizavo Lietuvos inžinerinės pramonės asociacija, vienijanti šalies inžinerijos ir technologijų sektoriaus įmones, mokslo ir studijų institucijas,…