Renginyje „Išmanioji ateities maisto degustacija“, kuriame dalyvavo ATF prodekanė Ramunė Vanagaitė, investuotojas ir agromaisto technologijų inovatorius Augustas Alešiūnas suteikė unikalią galimybę atrasti naujas perspektyvas agromaisto sektoriuje bei aptarti bendradarbiavimo galimybes.
Renginį vedė AgriFood Lithuania DIH generalinė direktorė Kristina Šermukšnytė-Alešiūnienė. Jame pirmą kartą Europoje buvo ragaujama Singapūro įmonės “Shandi Global” sukurtos maisto inovacijos – augalinės kilmės vištienos. Ateities maistą ruošė pats įmonės įkūrėjas dr. Gaurav Sharma ir vienas geriausių virtuvės šefų Lietuvoje Darius Dabrovolskas Vytautas Mineral SPA.
Patiekalai buvo degustuojami ne tik skonio receptoriais, bet ir pasitelkiant mobiliuosius žvilgsnio sekimo akinius, kurie leido patirti, kaip (ne)gurmanai mato (ne)inovatyvius patiekalus. Patyriminį nuotykį vedė KTU Skaitmeninių inovacijų centro neuromarketingo specialistė Eglė Vaičiukynaitė.