Maisto technologijos katedros kvietimu kovo 29 dieną Agrotechnologijų fakultete viešėjo UAB „Remgas“ direktorė Alvyda Eigminienė ir Salvete group vyriausiasis šefas Antonio Serra. Svečiai dalyvavo ATF organizuotoje mokslinėje konferencijoje „Šiuolaikinės technologijos darniai aplinkai“ ir skaitė pranešimą tema „Lėtoji mityba“. Festina lente – skubėk lėtai, teigia lotyniškoji sentencijų išmintis. Didelė kasdienė sparta tolina valgymo, kaip socialinio įvykio objektą, juolab šeimos susėda kartu vis rečiau. Lėto maisto judėjimo filosofija yra tampriai susijusi su lotyniškąja sentencija bei pasirinktu sraigės simboliu: neskubėk, negailėk laiko šeimai, draugams. Svarbu pripažinti maisto teikiamą malonumą, išmokti džiaugtis receptų ir skonių gausa, susigaudyti nacionalinėje maistą auginančių bei gaminančių bendruomenių įvairovėje. UAB „Remgas“ – Salvete group restoranų tinklas: skleidžianti visuomenei žinią, kad dirbantis ar skubantis žmogus įsimeta maistą į save ir toliau skuba įgyvendinti savo tikslų ir tai nėra nei sveika nei teisinga. bendrovė pirmenybę teikianti maisto kokybei, dirbanti duonos, konditerijos, desertų ir kitų patiekalų gamyboje. Savo klientams tiekianti tik aukščiausios kokybės produktus, pagamintus iš kruopščiai atrinktų ir patikrintų žaliavų. Susitikimo su Maisto technologijos studijų programos studentais metu bendrovės direktorė Alvyda Eigminienė ir Antonio Serra pristatė įmonės veiklą, koncepciją, akcentavo, kad Salvete group labai svarbu ugdyti, mokyti, auklėti jaunąją kartą suprasti maistą, valgymo kultūrą, tradicijas ir tuo pačiu kiek įmanoma stengtis pasitraukti nuo greito maisto vartojimo ir taip artinti gamintoją ir vartotoją. UAB „Remgas“ ieško maisto technologijos krypties specialistų, studentų, kurie norėtų dirbti, mokytis, praktikuotis, tobulėti naujos filosofinės lėto maisto minties linkme drauge su šefu Antonio Serra. Studentams – tai puiki galimybė įsidarbinti. Taip pat buvo apžvelgtas specialistų ir kompetencijų poreikis šiandieninėje darbo rinkoje, bendrų projektų perspektyva ir bendradarbiavimo galimybės.
Priimtinas tolesnio bendradarbiavimo formas Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakulteto Maisto technologijos katedra ir UAB „Remgas“ jau įformino bendradarbiavimo sutartimi.
Maisto technologijos katedros vedėja Laimutė Milašienė