Chemikai spalio 23-ąją šventė Molekulės, dar vadinamą Molio dieną, siejamą su Avogadro skaičiumi, kuris yra lygus 6,022 × 1023. Renginyje dalyvavo Trakų r. Lentvario M. Šimelionio gimnazijos 10 -11 klasės moksleiviai su chemijos mokytoja Nijole Stadalnykiene bei Vilniaus Šv. Juozapo mokyklos moksleiviai, kuriuos lydėjo chemijos mokytoja Lina Vičkačkienė.
Katedros vedėja Ingrida Radveikienė pradėjo renginį pasveikindama dalyvius įkvepiančiu įžanginiu žodžiu.
Katedros dėstytoja Jurgita Lazdauskienė moksleiviams vedė praktikumą „Molekulinė virtuvė: sulčių ikrų gamyba“, kuriame pristatė molekulinės virtuvės ypatumus ir pademonstravo, kaip iš sulčių gaminami ikrai.
Dėstytoja Irena Čerčikienė supažindino moksleivius su Agrotechnologijų fakultete vykdomomis studijų programomis, pristatė Taikomosios cheminės analizė studijų programoje studijuojamus dalykus, praktikas ir karjeros galimybes. Paskui moksleiviai susipažino su praktikume „Vaisių sulčių cheminė analizė“ naudojamomis priemonėmis, medžiagomis bei aptarė tyrimo eigą. Modernioje, naujai įrengtoje chemijos laboratorijoje moksleiviai, kartu su dėstytoja Jolanta Jurkevičiūte, SMD nariais Evelina, Nedu, Margarita ir Monika narpliojo vitaminų ir cukrų detektyvą, atlikdami sulčių cheminę analizę. Tyrimų rezultatai parodė, kad šviežiai spaustose apelsinų sultyse yra didžiausias vitamino C ir cukrų kiekis. Moksleiviai džiaugėsi, kai jų tyrimo rezultatas sutapo su kitos grupės, tyrusios tą patį mėginį, rezultatu.
Renginį užbaigė įkvepianti UAB „Saidė“ laboratorijos vadovo, lektoriaus Juliaus Gagilo paskaita „Šiuolaikinė biotechnologija: nuo laboratorijos iki gyvenimo“.
Moksleiviai renginio metu turėjo galimybę susipažinti su šiuolaikiniais laboratoriniais prietaisais, įgyti naujų žinių bei tiriamosios veiklos įgūdžių. Paklausti, kas paliko didžiausią įspūdį, visi vienbalsiai atsakė: „Laboratorija!!!“ Tad iki kitų susitikimų Chemijos laboratorijoje!