VK Agrotechnologijų fakulteto Maisto technologijos katedroje 2019 m. lapkričio 15 d., vyko vidiniai mokymai – praktinis seminaras „Sluoksniuotos tešlos gaminiai ir įdarai“ (5 val. trukmės) Vilniaus kolegijos darbuotojams. Mokymus vedė ketvirto kurso maisto technologijos studijų programos studentas Titas Armonaitis ir Maisto technologijos katedros vedėja Laimutė Milašienė. Praktinio seminaro tikslas – gerosios praktikos patirties sklaida. Mes mokome studentus, o studentai gali puikiai mokyti mus. Tai graži patirtis katedrai – aktyviai įtraukti į tokių mokymų, seminarų veiklą studijų programos studentus, pasidalinti tarpusavyje turima jų praktine patirtimi, idėjomis, maisto gamybos subtilybėmis ir smagiai praleisti laiką. Seminaro metu susirinkusiems dalyviams buvo pristatyti sluoksniuotos tešlos gaminimo būdai, žaliavos, įvairūs įdarai, kuriuos galima panaudoti sluoksniuotos tešlos kepiniuose ir pasigaminti namų sąlygomis. Praktinio seminaro metu kiekvienas dalyvis turėjo puikią galimybę išmokti paruošti sluoksniuotą tešlą, suformuoti gaminius, išgirsti įvairiausių subtilybių bei paslapčių, pasigaminti įdarus paprastus ir termostabilius, išsikepti kruasanus – lengvus ir gardžius, tarsi mylimojo bučinys, prancūziškai austriškus raguolius. Ir tai mums pavyko. Seminaro pabaigoje vyko kepinių aptarimas ir degustacija.

Maisto technologijos katedros vedėja Laimutė Milašienė