Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakulteto Chemijos ir maisto technologijos katedros dėstytoja Irena Čerčikienė balandžio 15 d. pravedė praktikumą „Chemija – tai viskas, kas mus supa“ – „Kurie vaisiai rūgščiausi?“ Trakų r. Lentvario M. Šimelionio gimnazijos 9 klasės moksleiviams, kuriuos lydėjo chemijos mokytoja Nijolė Stadalnykienė.
Dėstytoja supažindino moksleivius su studijų programa Taikomoji cheminė analizė ir kitomis Agrotechnologijų fakultete vykdomomis studijų programomis, pristatė studijuojamus dalykus, praktikas ir karjeros galimybes.
Dėstytoja aptarė saugaus darbo chemijos laboratorijoje taisykles, vaisių sulčių sudėtį ir titruojamojo rūgštingumo nustatymo ypatumus, supažindino su praktikume naudojamomis priemonėmis ir medžiagomis bei aptarė jo eigą.
Moksleiviai, vadovaujami dėstytojos ir pirmakursės chemikės Monikos įvairių vaisių sultyse alkalimetrijos metodu nustatė titruojamąjį rūgštingumą bei refraktometrijos metodu nustatė cukrų kiekį bei aptarė tyrimo rezultatus.
Moksleiviai lankėsi ir Vilniaus kolegijos Studijų ir mokslo išteklių centre, žavėjosi jaukia centro aplinka bei sudarytomis puikiomis sąlygomis studentų savarankiškam darbui.
Moksleiviai turėjo galimybę pagilinti žinias ir susipažinti su šiuolaikiniais laboratoriniais prietaisais, įgyti tiriamosios veiklos įgūdžių ir kartu patirti pažinimo džiaugsmą. Glaudus ir įvairiapusis bendradarbiavimas su Trakų r. Lentvario M. Šimelionio gimnazija tęsiasi.