Projekto „Grikių produktų receptūrų ir technologijų sukūrimas“ darbai prasidėjo 2023 m. spalio mėnesį. I -as šios projektinės veiklos etapas įvyko sausio 31 d., kai fakultete įmonės “Lašų duona” atstovams buvo pristatyti maisto technologijų dėstytojų Jurgitos Lazdauskienės ir Elenos Grinės sukurti 10 skirtingų grikių produktų (trapučiai, traškučiai, duoniukai, lazdelės, sausainiai, granola). Tuomet įmonės atstovai atsirinko 7 grikių produktus.
Balandžio 5 d. įvyko II-as šio projekto etapas. Fakultete viešėjo UAB „Lašų duona“ atstovai, kuriems buvo pristatyti maisto technologijų dėstytojų Jurgitos Lazdauskienės ir Elenos Grinės sukurtų 13 skirtingų grikių produktų. Šios degustacijos metu įmonės atstovai apsisprendė ir pasirinko 9 grikių produktus. Visi grikių produktai nuvežti į įmonę detalesniam aptarimui.
Užsakovo pasirinktiems grikių produktams fakulteto dėstytojos įmonei turi parengti receptūras ir gamybos technologijų aprašymus, bei gegužės 27-31 d.d perduoti juos įmonės atstovams. Taip šis projektas bus baigtas.
Vilniaus kolegija skatina užsakomąją projektinę veiklą ir kviečia visus bendruomenės narius aktyviai joje dalyvauti. Šis Agrotechnologijų fakultete vykdomas užsakomasis projektas yra puikus pavyzdys, kaip užsakomoji projektinė veikla kuria pridėtinę vertę, o visuomenę pasiekia sveikesni maisto produktai.