Maisto technologijų studijų krypties dėstytojai toliau dalyvauja užsakomojoje projektinėje veikloje

Projekto „Grikių produktų receptūrų ir technologijų sukūrimas“ darbai prasidėjo 2023 m. spalio mėnesį. I -as šios projektinės veiklos etapas įvyko sausio 31 d., kai fakultete įmonės “Lašų duona” atstovams buvo pristatyti maisto technologijų dėstytojų Jurgitos Lazdauskienės ir Elenos Grinės sukurti 10 skirtingų grikių produktų (trapučiai, traškučiai, duoniukai, lazdelės, sausainiai, granola). Tuomet įmonės atstovai atsirinko 7 grikių produktus.

Balandžio 5 d. įvyko II-as šio projekto etapas. Fakultete viešėjo UAB „Lašų duona“ atstovai, kuriems buvo pristatyti maisto technologijų dėstytojų Jurgitos Lazdauskienės ir Elenos Grinės sukurtų 13 skirtingų grikių produktų. Šios degustacijos metu įmonės atstovai apsisprendė ir pasirinko 9 grikių produktus. Visi grikių produktai nuvežti į įmonę detalesniam aptarimui.

Užsakovo pasirinktiems grikių produktams fakulteto dėstytojos įmonei turi parengti  receptūras ir gamybos technologijų aprašymus, bei gegužės 27-31 d.d perduoti juos įmonės atstovams. Taip šis projektas bus baigtas.

Vilniaus kolegija skatina užsakomąją projektinę veiklą ir kviečia visus bendruomenės narius aktyviai joje dalyvauti. Šis Agrotechnologijų fakultete vykdomas užsakomasis projektas yra puikus pavyzdys, kaip užsakomoji projektinė veikla kuria pridėtinę vertę, o visuomenę pasiekia sveikesni maisto produktai.

Daugiau naujienų

  • #

    Kaip spėti daugiau ir mokytis geriau?

    Spalio 10 d. Veterinarijos studijų programos studentai dalyvavopraktinėje paskaitoje „Laikas tavo pusėje: kaip spėti daugiau ir mokytis geriau“, kurią vedė Vilniaus kolegijos lektorė A. Slimanavičienė. Paskaitos metu studentai mokėsi, kaip efektyviau planuoti savo laiką,…

  • #

    Kviečiame dalyvauti konferencijoje „Gyvūnų gerovės aktualijos 2025“

    2025 spalio 16 d. 9:30 val.  Agrotechnologijų fakulteto Veterinarijos katedroje (Dvaro g.1, Buivydiškės, Vilniaus raj.) vyks Karjeros dienų konferencija  „Gyvūnų gerovės aktualijos 2025“. Konferencijos tikslas: Skatinti gyvūnų gerovės principų plėtrą ir taikymą bei supažindinti…

  • #

    Vyko paskaita apie biologines trąšas ir tvarų ūkininkavimą

    Agrotechnologijų fakulteto studentai dalyvavo susitikime su MB “BioInnovations” vadovu Irmantu Čepuliu, kuriame svečias pristatė biologines trąšas „BlackLife“. Jis papasakojo apie jų sudėtį, poveikį augalams ir naudą tiek dirvožemiui, tiek visai ekosistemai. „BlackLife“ – tai…