Spalio 16 d. Maisto technologijos pirmo kurso studentams praktinį užsiėmimą „Putėsinių desertų gamyba“ vedė šios studijų programos absolventė Ariana Černova. Jos patirtis gamyboje – darbas UAB „Sugamour“ ir UAB „Mažoji ragainė“ – miltinius kepinius ir desertus gaminančiose įmonėse.
Absolventė demonstravo studentams visą putėsinių desertų gamybos procesą – nuo žaliavos iki pagaminto deserto nukreipimo stingdinimui. Šių desertų gamybos procesas gali užimti kelias paras, todėl absolventė šiam užsiėmimui ruošėsi iš anksto. Ji atnešė jau pagamintų desertų, kad studentai galėtų matyti rezultatą, kurio bus siekiama užsiėmimo metu ir iš karto juos galėtų degustuoti.
Ariana Černova pasakojo studentams, su kokiais iššūkiais susiduria dirbdama desertų, miltinių kepinių gamybos pramonėje, apie išskirtines žaliavas, reikalingas šių desertų gamybai, apie tinkamumo vartoti terminų užtikrinimą, pateikė deserto receptūrą, atsakė į studentų pateiktus klausimus. Ariana Černova – puikus pavyzdys studentams, kad studijuojant galima atrasti maisto produktų grupę, kuri tave domina ir motyvuoja siekti žinių bei praktinės patirties.
Taip saldžiai Maisto technologijos studentai paminėjo Pasaulinę maisto dieną.
Studentai ir dėstytojos dėkoja Arianai Černovai už puikų praktinį užsiėmimą ir pagamintus desertus.