Lapkričio 22 d. studentams paskaitą vedė TV kulinarinių laidų vedėjas, kulinaras, knygos „Gurmano užrašai“ autorius Robertas Ščesnavičius. Kartu paskaitoje dalyvavo ir UAB „Royal SPA Hotel“ maisto ir gėrimų padalinio vadovo pavaduotoja Loreta Mieliauskienė.
Paskaitos metu lektorius pasidalino savo sėkmės istorija maitinimo versle, .papasakojo apie darbo patirtį įvairiuose restoranuose.
TV laidų vedėjas taip pat kalbėjo, kad gaminant reikia vengti maisto švaistymo, akcentavo, jog maisto švaistymas yra viena iš šio laikmečio problemų.
Robertas Ščesnavičius sakė, kad gamindamas maistą turi įsigyventi į šį procesą, pats jausti, kokių juslinių patiekalo savybių (išvaizdos, skonio) klientas tikisi, gaminant nuolat ragauti. Lektorius akcentavo, jog maisto gaminimas yra kūrybinis procesas, kuriam reikalingos ne tik žinios, bet ir įkvėpimas.