Maisto technologijos studijų programos studentai tobulino praktinius įgūdžius, kepant itališką „Ciabattą“ ir ruginę „Rye stabil“ duonas

2016 m. gegužės 11 d. Agrotechnologijų fakulteto Duonos kepimo ir miltinės konditerijos laboratorijoje vyko duonos gaminių kepimo praktinis seminaras, tema „Itališkos duonos mišinio „Ciabatta nature“ ir ruginės duonos pagerintojo “Rye Stabil“ panaudojimas duonos kepime. Paskaita apie mišinių panaudojimo galimybes duonos kepimo technologijoje. Praktinį seminarą maisto technologijos studijų programos studentams (MT15) bei dėstytojams organizavo Maisto technologijos katedra kartu su katedros socialiniu partneriu UAB „Zeelandia“. Tai buvo antrasis tęstinis seminaras. Praktinį seminarą vedė UAB „Zeelandia“ kokybės kontrolės specialistė Raimonda Kaminskaitė ir įmonės technologė Edite Čereškeviča. Įmonės atstovės pristatė įmonės veiklą, naujoves, asortimentą, papasakojo, kad kompanija dirba duonos, konditerijos ingredientų, margarino gamybos versle ir jai labai svarbu ugdyti savo kartą ir taip išsaugoti įmonės tvarumą. Kompanija fakulteto duonos kepimo laboratorijai padovanojo labai reikalingo gamybinio inventoriaus, paženklinto  įmonės logotipu. Praktinio seminaro dalyviams buvo išdalinta mokomoji medžiaga, pagal kurią ir vyko praktinė veikla. Studentai dirbo su UAB „Zeelandia“ atvežtomis žaliavomis. Tešla duonai buvo ruošiama panaudojant itališkos duonos mišinį „Ciabatta nature“ ir ruginės duonos pagerintoją „Rye Stabil“. Studentai ir jų dėstytojai išgirdo naudingos informacijos apie mišinių panaudojimo privalumus kepant duoną, išmoko duoną suformuoti, kiekvienas turėjo galimybę savo rankomis tai padaryti, pajusti skirtingos tešlos konsistenciją, susukti tešlos juostas, paruošti formas, naudojant purškiamą aliejų, kad gaminys nepriliptų prie formos paviršiaus,  kepė, o iškeptą duoną turėjo įvertinti jusliškai ir ją palyginti su tokia pačia duona tik pirkta prekybos centre. Paruoštus gaminius degustavome. Skaniausia duona – iškepta pačių, praktinio seminaro metu. Seminaro pabaigoje visiems dalyviams buvo išduoti UAB „Zeelandia“ Akademijos diplomai.

Daugiau seminaro nuotraukų rasite čia

Maisto technologijos katedros vedėja Laimutė Milašienė

Daugiau naujienų

  • #

    Z kartos studentų poreikiai, lūkesčiai bei mokymosi stilius – mokymai dėstytojams

    Agrotechnologijų fakulteto dėstytojai gruodžio 17 d. dalyvavo įkvepiančiuose profesinio tobulėjimo mokymuose, kuriuos vedė konsultacinės įmonės „Gyvenimo raktas“ įkūrėja, asmenybinių kompetencijų lavinimo lektorė, konsultantė ir psichologė Giedrė Skupienė. Mokymų tema – „Skirtingų kartų bendravimas: kaip…

  • #

    Advento bendrystė: fakulteto bendruomenę suartinanti popietė

    Gruodžio 15 d. Agrotechnologijų fakultete įvyko jaukus bendruomenės susitikimas su etnologe Gražina Kadžyte, skirtas advento, Kūčių ir Kalėdų laikotarpio tradicijoms bei jų prasmei pažinti. Viešnia, daugelį metų tyrinėjanti lietuvių papročius, pasakojo apie skirtingų etnografinių…

  • #

    Inžinerijos ateitį kuriame kartu: susitikimas LINPRA verslo pusryčiuose

    Gruodžio 10 d. Vilniaus kolegijos fakultetų dekanai, kuriuose vykdomos inžinerijos studijų krypties studijų programos, dalyvavo verslo pusryčiuose, kuriuos organizavo Lietuvos inžinerinės pramonės asociacija, vienijanti šalies inžinerijos ir technologijų sektoriaus įmones, mokslo ir studijų institucijas,…