2017 m. balandžio 26 d. Agrotechnologijų fakulteto Duonos kepimo ir miltinės konditerijos gamybos laboratorijoje vyko teorinis-praktinis seminaras „Vaisiniai įdarai“. Praktinį seminarą maisto technologijos studijų programos studentams, dėstytojams bei laboratorijos konditeriams organizavo Maisto technologijos katedra kartu su socialiniu partneriu UAB „Zeelandia“. Tai ketvirtasis tokio pobūdžio seminaras. Seminarą „ Vaisiniai įdarai“ iniciavo UAB „Zeelandia“ kokybės kontrolės specialistė Raimonda Kaminskaitė, o teorinę-praktinę seminaro dalį vedė įmonės eksperimentinės kepyklėlės technologai Sergėjus Malininas ir Aurelija Žemgulytė. Įmonės atstovai pristatė įmonės veiklą, naujoves, asortimentą, papasakojo, kad kompanija dirba duonos, konditerijos ingredientų, margarino versle ir labai svarbu ugdyti savo kartą ir išsaugoti įmonės tvarumą. Praktinio seminaro dalyviai dirbo su UAB „Zeelandia“ atvežtomis žaliavomis, vaisiniais įdarais. Buvo kepamos mielinės bandelės, keksiukai ir keksinis pyragas. Kepiniams buvo naudojami termostabilūs ir netermostabilūs vaisiniai įdarai. Studentai ir jų dėstytojai išgirdo naudingos informacijos apie gaminių įdarus, jų įtaką kepiniams, kokybės rodikliams, juslinėms savybėms. Seminaro pabaigoje vyko gaminių degustacija ir buvo išduoti įmonės sertifikatai.
Maisto technologijos katedros vedėja Laimutė Milašienė