Lapkričio 7 d. Maisto technologijos studentai kartu su dėstytoja J. Lazdauskiene lankėsi Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto (NMVRVI) laboratorijose. Institute atliekami cheminiai, mikrobiologiniai, jusliniai, radiologiniai, genetiškai modifikuotų organizmų, molekulinės biologijos maisto ir maisto žaliavų, vandens, pašarų, aplinkos mėginių tyrimai.
Vizito pradžioje NMVRVI direktoriaus pavaduotoja S. Sčeponavičienė pristatė maisto rizikos vertinimo, maisto produktų ir žaliavų laboratorinių tyrimų veiklas, bendradarbiavimą su ES centrinėmis ir šalių nacionalinėmis referentinėmis laboratorijomis. Toliau studentai lankėsi Juslinių tyrimų skyriuje, kur dalyvavo skonio ir kvapų stiprumo nustatymo teste, stebėjo šviesos filtrus, maskuojančius maisto mėginių spalvą.
Cheminių tyrimų skyriuje studentai stebėjo laboratorijos darbuotojų atliekamas veiklas. Jie buvo supažindinti su cheminių teršalų (pesticidų, akrilamidų, aflatoksinų, sunkiųjų metalų), genetiškai modifikuotų organizmų maiste nustatymu, stebėjo radiologinius tyrimus.
Maisto produktų mikrobiologinių tyrimų skyriuje sužinojo apie atliekamus mikrobiologinius geriamojo vandens tyrimus, mikrobiologinius vandens testus, maisto mikrobiologinio užterštumo nustatymumo etapus – nuo terpės tyrimui pagaminimo iki mikroorganizmų kolonijų išauginimo.
Maisto technologijos studentai kartu su dėstytoja J.Lazdauskiene dėkoja NMVRVI direktoriaus pavaduotojai S. Sčeponavičienei už galimybę „keliauti“ per maisto tyrimo laboratorijas ir „gyvai“ stebėti atliekamus tyrimus.