Lapkričio 9 d. Maisto technologijos studijų programos studentai ir dėstytojos lankėsi miltus ir miltų mišinius gaminančioje įmonėje UAB „Malsena Plus“. Studentai apsilankė grūdų priėmimo tyrimų laboratorijoje, stebėjo į priėmimo skyrių atvežtų grūdų mėginio paėmimo procedūrą. Įmonės kokybės vadovė Aistė Kazakauskienė paaiškino, kokie kokybės rodikliai yra tikrinami priimant grūdus ir kokius kriterijus turi atitikti grūdai. Toliau studentai galėjo stebėti visą miltų gamybos procesą nuo grūdų valymo, rūšiavimo, skalsių atskyrimo, skirtingų malimo frakcijų gavimą, galėjo palyginti sėlenų, šveistinių, sijotų miltų pavyzdžius. Pagamintas produktas turi atitikti reglamentuojamus kokybės kriterijus, kurių nustatymas vyksta miltų kokybės laboratorijoje. Aistė Kazakauskienė supažindino studentus su įrenginiais, kurie naudojami miltų kokybei nustatyti, paaiškino, kokius kokybės rodiklius turi atitikti pagaminti miltai.
Viešnagės pabaigoje studentai apsilankė naujų gaminių (miltų mišinių) gamybos laboratorijoje, kur buvo supažintinti su gaminamų miltų mišinių asortimentu, naujo produkto kūrimo proceso etapais.
Maisto technologijos studijų programos studentai ir dėstytojos dėkingi UAB „Malsena Plus“ kokybės vadovei Aistei Kazakauskienei už suteiktas žinias, praktines patirtis, nuoširdų bendravimą ir bendradarbiavimą.