Lapkričio 30 d. Maisto technologijos studijų programos studentai ir dėstytojos lankėsi Birštono restoranų gamybinėje bazėje. MT studijų krypties komiteto narė, UAB „Royal SPA Hotel“ maisto ir gėrimų padalinio vadovo pavaduotoja Loreta Mieliauskienė. suorganizavo studentų apsilankymą „Eglės“ sanatorijos restorano gamybinėje bazėje, konditerijos ceche, gastrobaro „Pievos“ – kavinė/užkandinė/sveikuoliškų desertų namų gamybinėje bazėje, restorano „Old Town grill“ gamybinėje bazėje. Studentai turėjo galimybę stebėti gamybos procesą nuo žaliavos priėmimo, laikymo, paruošimo iki patiekalo pateikimo per visą technologinį procesą, tą pačią dieną palyginti trijų skirtingų maitinimo įmonių gamybines bazes.
Apsilankius maitinimo įmonių gamybinėse bazėse Loreta Mieliauskienė pakvietė studentus ir dėstytojus sudalyvauti edukacinėje programoje „Dzūkiškos bandos“ Nemajūnų amatų centre. Dzūkiškos bandos, gaminamos iš bulvių tarkės, kepamos duonkepėje krosnyje ant džiovintų kopūstų lapų, pagal tik Nemajūnų kraštui būdingą receptūrą. Studentai dalyvavo ne tik dzūkiškų bandų gamybos procese, bet ir jas degustavo, pagardintas spirgučių ir grietinėlės „mirkalu“ su šalia patiekiamu varškės „daryciniu“ ir obuolių kompotu.
Maisto technologijos studijų programos studentai ir dėstytojai dėkingi UAB „Royal SPA Hotel“ maisto ir gėrimų padalinio vadovo pavaduotojai Loretai Mieliauskienei už suteiktas žinias, praktines patirtis, nuoširdų bendravimą ir bendradarbiavimą.