Maisto technologijos studijų programos studentai lankėsi Birštono restoranų gamybinėje bazėje

Lapkričio 30 d. Maisto technologijos studijų programos studentai ir dėstytojos lankėsi Birštono restoranų gamybinėje bazėje. MT studijų krypties komiteto narė, UAB „Royal SPA Hotel“ maisto ir gėrimų padalinio vadovo pavaduotoja Loreta Mieliauskienė. suorganizavo studentų apsilankymą „Eglės“ sanatorijos restorano gamybinėje bazėje, konditerijos ceche, gastrobaro „Pievos“ – kavinė/užkandinė/sveikuoliškų desertų namų gamybinėje bazėje, restorano „Old Town grill“ gamybinėje bazėje. Studentai turėjo galimybę stebėti gamybos procesą nuo žaliavos priėmimo, laikymo, paruošimo iki patiekalo pateikimo per visą technologinį procesą, tą pačią dieną palyginti trijų skirtingų  maitinimo įmonių gamybines bazes.

Apsilankius maitinimo įmonių gamybinėse bazėse Loreta Mieliauskienė pakvietė studentus ir dėstytojus sudalyvauti edukacinėje programoje „Dzūkiškos bandos“ Nemajūnų amatų centre. Dzūkiškos bandos, gaminamos iš bulvių tarkės, kepamos duonkepėje krosnyje ant džiovintų kopūstų lapų, pagal tik Nemajūnų kraštui būdingą receptūrą. Studentai dalyvavo ne tik dzūkiškų bandų gamybos procese, bet ir jas degustavo, pagardintas spirgučių ir grietinėlės „mirkalu“ su šalia patiekiamu varškės „daryciniu“  ir obuolių kompotu.

Maisto technologijos studijų programos studentai ir dėstytojai dėkingi UAB „Royal SPA Hotel“ maisto ir gėrimų padalinio vadovo pavaduotojai Loretai Mieliauskienei už suteiktas žinias, praktines patirtis, nuoširdų bendravimą ir bendradarbiavimą.

Daugiau naujienų

  • #

    Z kartos studentų poreikiai, lūkesčiai bei mokymosi stilius – mokymai dėstytojams

    Agrotechnologijų fakulteto dėstytojai gruodžio 17 d. dalyvavo įkvepiančiuose profesinio tobulėjimo mokymuose, kuriuos vedė konsultacinės įmonės „Gyvenimo raktas“ įkūrėja, asmenybinių kompetencijų lavinimo lektorė, konsultantė ir psichologė Giedrė Skupienė. Mokymų tema – „Skirtingų kartų bendravimas: kaip…

  • #

    Advento bendrystė: fakulteto bendruomenę suartinanti popietė

    Gruodžio 15 d. Agrotechnologijų fakultete įvyko jaukus bendruomenės susitikimas su etnologe Gražina Kadžyte, skirtas advento, Kūčių ir Kalėdų laikotarpio tradicijoms bei jų prasmei pažinti. Viešnia, daugelį metų tyrinėjanti lietuvių papročius, pasakojo apie skirtingų etnografinių…

  • #

    Inžinerijos ateitį kuriame kartu: susitikimas LINPRA verslo pusryčiuose

    Gruodžio 10 d. Vilniaus kolegijos fakultetų dekanai, kuriuose vykdomos inžinerijos studijų krypties studijų programos, dalyvavo verslo pusryčiuose, kuriuos organizavo Lietuvos inžinerinės pramonės asociacija, vienijanti šalies inžinerijos ir technologijų sektoriaus įmones, mokslo ir studijų institucijas,…