Kovo 21 d. Agrotechnologijų fakultete lankėsi Vilniaus Šv. Jono Pauliaus II gimnazijos 10 klasės  mokiniai. Jiems buvo vestos edukacijos “Glitimas ir jo vaidmuo maisto produktuose” bei “Mokiniams apie maisto produktų ženklinimą”. Edukacijas vedė ir Maisto technologijos studijų programą pristatė dėstytojos E. Grinė ir J. Lazdauskienė. Edukacijų metu mokiniai sužinojo kas yra glitimas, kokiuose produktuose jis aptinkamas ir kokią technologinę funkciją atlieka skirtinguose maisto produktuose, taip pat analizavo įvairių maisto produktų ženklinimo pavyzdžius, susipažino su maisto priedų grupėmis, jų funkcinėmis savybėmis, aiškinosi apie sveikatai palankesnių maisto produktų ženklinimo simboliu „Rakto skylutė“ taikymo principais.

Užsiėmimų pabaigoje studijų skyriaus vedėja R. Miakinkovienė egzaminavo mokinius įvairiais su maisto produktų gamyba susijusiais klausimais.