3D spausdintuvas “Foodini” dirba pagal technologiją, kai medžiagos yra dedamos sluoksniais. Tirštos konsistencijos maisto masė dedama į penkias kapsules, kurių kiekvienoje yra skirtingo diametro dozavimo antgalis. Į kiekvieną kapsulę dedama skirtinga maisto masė, o ją galima išspausti esant skirtingam intensyvumui ir temperatūrai. Masę spausdinimui galima paruošti taikant mechaninį trynimą/ blenderiavimą/maišymą, nes būtina ypač gerai paruošta vienalytės konsitencijos maisto masė. Prietaiso „Foodini“ jutiklinis ekranas parodo visas spausdintuvo galimybes, taip pat nurodo, kokia maisto masė (jogurto, tomatų, ledų, džemo ir kitos) gali būti naudojama pasirinktam 3D vaizdui spausdinti. Po spausdinimo 3D maistas gali būti termiškai apdorojamas.

Mokymų metu dėstytojos buvo supažindintos su įrenginio konstrukcija, veikimu, jutiklinio ekrano funkcijų naudojimu, bandė 3D spausdinimą naudojant bulvių tyrės, obuolių džemo, baltyminio glajaus mases. Deja ne viskas pavyko iš pirmo karto. Darbas su šiuo prietaisu yra itin atsakingas ir reikalauja tikslaus vienalytės konsistencijos masės paruošimo, pačios kapsulės užpildymo ir aiškių jutiklinio ekrano funkcijų nustatymų. Tai ilgas, tačiau įdomus bandymų kelias, kuris reikalauja laiko.