Spalio 26 d. Maisto technologijos studentai su dėstytoja J. Lazdauskiene lankėsi restorano “Neringa” gamybinėje bazėje. Maisto technologijos studijų krypties komiteto narė, restorano gamybos vadovė H. Lyndo parodė, kaip vyksta gamybos procesas nuo žaliavos iki patiekalų patiekimo klientui. Restorano asortimentas platus. Lankytojams siūlomi pusryčių, pietų, vakarienės, šventiniai patiekalai ir desertai. Studentai turėjo galimybę stebėti gamybos procesą nuo žaliavos priėmimo, laikymo, paruošimo iki patiekalo patiekimo klientui. Studentai susipažino, kaip keliauja pusgaminių, pagamintų patiekalų srautai, sužinojo, kaip išvengti kryžminės taršos. Studentai pamatė, kad restorano gamybiniai įrenginiai (šokofrosteris, sultinių virimo katilas, kočiojimo mašina), yra pritaikyti nedidelėms gamybinėms patalpoms, paliekant vietos judėti darbuotojams. Gamybos vadovė supažindino studentus su žaliavos laikymo žurnalais, žaliavų, pusgaminių ženklinimo reikalavimais, naujų patiekalų kūrimo etapais.

Maisto technologijos studijų programos studentai ir dėstytoja dėkingi restorano „Neringa“ gamybos vadovei H. Lyndo už suteiktas žinias, praktines patirtis, nuoširdų bendravimą.