Maisto technologijos studentų dėmesio centre – restorano „Neringa“ gamybinė bazė

Spalio 26 d. Maisto technologijos studentai su dėstytoja J. Lazdauskiene lankėsi restorano “Neringa” gamybinėje bazėje. Maisto technologijos studijų krypties komiteto narė, restorano gamybos vadovė H. Lyndo parodė, kaip vyksta gamybos procesas nuo žaliavos iki patiekalų patiekimo klientui. Restorano asortimentas platus. Lankytojams siūlomi pusryčių, pietų, vakarienės, šventiniai patiekalai ir desertai. Studentai turėjo galimybę stebėti gamybos procesą nuo žaliavos priėmimo, laikymo, paruošimo iki patiekalo patiekimo klientui. Studentai susipažino, kaip keliauja pusgaminių, pagamintų patiekalų srautai, sužinojo, kaip išvengti kryžminės taršos. Studentai pamatė, kad restorano gamybiniai įrenginiai (šokofrosteris, sultinių virimo katilas, kočiojimo mašina), yra pritaikyti nedidelėms gamybinėms patalpoms, paliekant vietos judėti darbuotojams. Gamybos vadovė supažindino studentus su žaliavos laikymo žurnalais, žaliavų, pusgaminių ženklinimo reikalavimais, naujų patiekalų kūrimo etapais.

Maisto technologijos studijų programos studentai ir dėstytoja dėkingi restorano „Neringa“ gamybos vadovei H. Lyndo už suteiktas žinias, praktines patirtis, nuoširdų bendravimą.

Daugiau naujienų

  • #

    Advento bendrystė: fakulteto bendruomenę suartinanti popietė

    Gruodžio 15 d. Agrotechnologijų fakultete įvyko jaukus bendruomenės susitikimas su etnologe Gražina Kadžyte, skirtas advento, Kūčių ir Kalėdų laikotarpio tradicijoms bei jų prasmei pažinti. Viešnia, daugelį metų tyrinėjanti lietuvių papročius, pasakojo apie skirtingų etnografinių…

  • #

    Inžinerijos ateitį kuriame kartu: susitikimas LINPRA verslo pusryčiuose

    Gruodžio 10 d. Vilniaus kolegijos fakultetų dekanai, kuriuose vykdomos inžinerijos studijų krypties studijų programos, dalyvavo verslo pusryčiuose, kuriuos organizavo Lietuvos inžinerinės pramonės asociacija, vienijanti šalies inžinerijos ir technologijų sektoriaus įmones, mokslo ir studijų institucijas,…

  • #

    Agrokoncerno ir fakulteto partnerystė  – naujos galimybės studentams

    Agrotechnologijų fakulteto studentai ir bendruomenė susitiko su „Agrokoncerno“ grupės atstovais, kurie pristatė plačias karjeros ir profesinio tobulėjimo galimybes Agroverslo technologijų ir Veterinarijos studijų programų studentams. Susitikimo metu studentai susipažino su įspūdingais įmonių grupės projektais,…