Vasario 21 d. Maisto technologijos studijų programos studentai lankėsi pagrindiniame UAB RIMI LIETUVA kulinarijos – konditerijos ceche ir kepykloje. Kulinarijos ceche gaminami šalti užkandžiai, salotos, sušiai, karšti kulinarijos gaminiai, kuriais prekiaujama visos Lietuvos Rimi parduotuvėse.

Maisto technologė Lina Barčaitė supažindino studentus su visu gamybos ciklu – nuo žaliavos iki galutinio produkto supakavimo ir pateikimo realizavimui. Studentai stebėjo produktų vakuumavimo linijos procesą, sušių gamybą specialia įranga, darbą vakuuminiais virimo katilais ir kt. Po apsilankymo gamybinėje bazėje,  naujų gaminių kūrimo – degustavimo skyriuje, studentai su maisto technologe Lina Barčaite diskutavo apie reikalavimus technologinių kortelių parengimui, kaip vyksta naujų gaminių kūrimo ir pateikimo į rinką procesas, kokios teorinės ir praktinės žinios yra būtinos maisto technologui, tiekiant saugius ir kokybiškus maisto produktus.