Maisto technologai gilino teorines žinias, lavino praktinius įgūdžius

2018 m. balandžio 26 d. Agrotechnologijų fakulteto Duonos kepimo ir miltinės konditerijos gamybos laboratorijoje vyko teorinis-praktinis seminaras „Techninis aliejus. Keksiukų gamyba“. Praktinį seminarą maisto technologijos studijų programos I ir II kurso studentams, dėstytojams bei laboratorijos konditeriams organizavo Maisto technologijos katedra kartu su socialiniu partneriu UAB „Zeelandia“.  Tai penktasis tokio pobūdžio seminaras. Seminarą „Techninis aliejus. Keksiukų gamyba“ inicijavo UAB „Zeelandia“ kokybės kontrolės specialistė Raimonda Kaminskaitė, o teorinę-praktinę seminaro dalį vedė įmonės eksperimentinės kepyklėlės technologai Sergėjus Malininas ir Aurelija Žemgulytė.  Įmonės atstovai pristatė įmonės veiklą, naujoves, asortimentą, papasakojo, kad kompanija dirba duonos, konditerijos ingredientų, margarino versle.  Įmonei labai svarbu ugdyti savo kartą per susitikimus, seminarus, konferencijas, mokymus ir tokiu būdu išsaugoti įmonės tvarumą.  Praktinio seminaro dalyviai dirbo su UAB „Zeelandia“ atvežtomis žaliavomis, emulsijomis, aliejais, techniniais aliejais bei purškimo įranga. Buvo kepami keksiukai ir keksinis pyragas, kuriems pagaminti buvo panaudotas mišinys. Studentai ir jų dėstytojai išgirdo naudingos informacijos apie techninius aliejus, jų įtaką kepimo įrenginiams (skardoms, formoms tepti, tešlos dalintuvais, duonos raikymo mašinoms, gaminio atkibimui nuo skardos paviršiaus, išėmimą iš formos, higieną, stabilumą, panaudojimą per purškimo sistemas ir t.t.), kokybės rodikliams, juslinėms savybėms. Vieni tepimo aliejai skirti konditerinių gaminių išėmimui iš formų, kuriuose daug cukraus, įvairių saldžių įdarų, šaldytoms mielinėms tešloms, kiti (emulsijos) – specialiai sukurti duonos išėmimui iš skardos ar formos. Zeelandia specialūs aliejai, skirti kepimo skardoms ir formoms, bei lubrikantai gali būti įvairių pakuočių – nuo aerozolių iki konteinerių. Seminaro pabaigoje  vyko gaminių degustacija ir buvo išduoti įmonės sertifikatai.

Esame dėkingi UAB „Zeelandia“ vadovams ir technologams už teorinį-praktinį seminarą.

Maisto technologijos katedros vedėja  Laimutė Milašienė

Daugiau naujienų

  • #

    Z kartos studentų poreikiai, lūkesčiai bei mokymosi stilius – mokymai dėstytojams

    Agrotechnologijų fakulteto dėstytojai gruodžio 17 d. dalyvavo įkvepiančiuose profesinio tobulėjimo mokymuose, kuriuos vedė konsultacinės įmonės „Gyvenimo raktas“ įkūrėja, asmenybinių kompetencijų lavinimo lektorė, konsultantė ir psichologė Giedrė Skupienė. Mokymų tema – „Skirtingų kartų bendravimas: kaip…

  • #

    Advento bendrystė: fakulteto bendruomenę suartinanti popietė

    Gruodžio 15 d. Agrotechnologijų fakultete įvyko jaukus bendruomenės susitikimas su etnologe Gražina Kadžyte, skirtas advento, Kūčių ir Kalėdų laikotarpio tradicijoms bei jų prasmei pažinti. Viešnia, daugelį metų tyrinėjanti lietuvių papročius, pasakojo apie skirtingų etnografinių…

  • #

    Inžinerijos ateitį kuriame kartu: susitikimas LINPRA verslo pusryčiuose

    Gruodžio 10 d. Vilniaus kolegijos fakultetų dekanai, kuriuose vykdomos inžinerijos studijų krypties studijų programos, dalyvavo verslo pusryčiuose, kuriuos organizavo Lietuvos inžinerinės pramonės asociacija, vienijanti šalies inžinerijos ir technologijų sektoriaus įmones, mokslo ir studijų institucijas,…