Maisto gamybos kūrybinės dirbtuvės mokiniams

Programos tikslas – pakviesti 9-14 metų vaikus išbandyti savo jėgas maisto produktų kūrybos ir dekoravimo procese, eksperimentuoti su netradicinėmis maisto žaliavomis, aktyviai dalyvauti maisto produktų gamybos procese nuo žaliavos iki galutinio produkto pagaminimo, jo pateikimo ir degustavimo.

Programa įgyvendinama teorines žinias integruojant į praktinius užsiėmimus, kurių metu mokiniai bus supažindinami su maisto produktų sudėtimi ir energine verte, sveikatai palankiu maistu, skirtingų maisto produktų gamybos technologijomis, higienos reikalavimų taikymu gamybos procese, maisto juslinio vertinimo eiga (degustacijomis).

Užsiėmimų metu moksleiviai, padedami maisto technologų-pedagogų, gamins įvairius maisto produktus ir patiekalus, taikys skirtingus maisto gamybos būdus, taps degustacijų organizatoriais ir dalyviais. Įvykdžiusiems programą, mokiniams bus įteiktas programos baigimo diplomas.

Programos įgyvendinimo vieta – Vilniaus kolegija, Agrotechnologijų fakultetas, Studentų 39A, Vilnius.

Programos apimtis – 48 val. (užsiėmimai po 2 val. kartą per savaitę).

Grupės dydis – 10 mokinių.

Paslaugos kaina (mėn.) – NVŠ krepšelis + 10 EUR*

*NVŠ krepšelis – 15 EUR, finansuoja Vilniaus m. savivaldybė.

Programos turinys

Programos dėstytoja: Jurgita Lazdauskienė, Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakulteto lektorė. REGISTRUOTIS ir dėl platesnės informacijos teirautis el. paštu: r.norkunas@atf.viko.lt

Programos dėstytoja: Jurgita Lazdauskienė, Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakulteto lektorė.

REGISTRUOTIS ir dėl platesnės informacijos teirautis el. paštu: r.norkunas@atf.viko.lt