Lapkričio 21 d. Vilniaus kolegijos Maisto technologijos studijų programos studentai kartu su Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centro fotografo modulinės profesinės programos studentais dalyvavo projekte „Maisto fotografija – galimybė pagamintą maistą pateikti neįprastai“. Tai antras bendras projektas, kurio metu trapios tešlos sausainiai pavirsta į  valgomus marškinėlius, batelius, čili pipiriukus.

Projekto tikslas – naudojant fotografiją rasti naujų raiškos formų, būdų pateikti maistą estetiškai, sukuriant mažą spektaklį akims, sukelti kuo didesnį įspūdžių spektrą.

Projekto metu fotografo profesijos mokytoja Jogailė Butrimaitė mokė studentus fotografuoti maistą naudojant skirtingus šviesos srauto kampus, aukščius, apšvietimo formas, dekoro elementus, supažindino su maisto fotografavimo taisyklėmis.

Projekto metu Maisto technologijos studijų programos studentai kartu su dėstytojomis kūrė savo pagaminto maisto kompozicijas, juos patraukliai, estetiškai patiekė, o fotografo modulinės profesinės programos studentai tai perkėlė į fotografiją sukuriant mažą spektaklį akims.

Šis bendras projektas – įdomus, naudingas studentams ir dėstytojams ieškant maisto ir fotografijos bendrų raiškos formų, stilių, tai galimybė bendrauti, bendradarbiauti, dalintis gerąją patirtimi.