Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakultete vyko Lietuvos mokinių technologijų olimpiada, subūrusi gabiausius ir kūrybiškiausius šalies mokinius į išskirtinį renginį. Dalyviai varžėsi kulinarinės kūrybos užduotyse – gamino patiekalus, kūrė originalius receptus bei pristatė juos komisijai. Vertinimo kriterijai apėmė ne tik skonį ir estetiką, bet ir technologinį pagrindimą, produktų panaudojimo tikslingumą, ekologinį sąmoningumą. Renginio tikslas – skatinti mokinių susidomėjimą technologijų mokslu, lavinti praktinius gebėjimus, ugdyti atsakomybę už sveikatai palankų ir tvarų maitinimąsi.
Kol mokiniai dalinosi kūrybos virusu ir energingai darbavosi maisto laboratorijose, jų mokytojai gilino žinias teorinėje dalyje. Vilniaus kolegijos Chemijos ir maisto technologijos katedros lektorė Elena Grinė skaitė paskaitą „Glitimas ir jo vaidmuo maisto produktuose“. Mokytojai susipažino su glitimo struktūra, funkcijomis kepiniuose, jo technologinėmis savybėmis bei aktualijomis, susijusiomis su glitimo netolerancija ar alergijomis. Taip pat buvo diskutuojama apie besikeičiančius vartotojų maitinimosi įpročius ir glitimo alternatyvas produktų gamyboje.
FoodEducators pogramą ir metodinės medžiagos išteklius mokytojams pristatė Vilniaus kolegijos FoodEducators centro Lietuvoje koordinatorius Ričardas Rimkus.
Renginio metu netrūko geros nuotaikos, bendradarbiavimo, naujų pažinčių ir įkvepiančių idėjų. Lietuvos mokinių technologijų olimpiada – puikus pavyzdys, kaip technologijų ugdymas gali būti ne tik prasmingas, bet ir įtraukiantis bei kūrybiškas.
Dalyviai išsivežė ne tik diplomus ir apdovanojimus, bet ir vertingą patirtį, pasitikėjimą savo jėgomis bei motyvaciją toliau gilintis į maisto technologijų pasaulį.