Pamokos metu dėstytoja akcentavo, kaip svarbu mokantis nuotoliniu būdu išlikti sveikiems, tinkamai maitintis ir būti fiziškai aktyviems. Ar tinkamai pasirūpiname savo mityba, ar maistas pakankamai įvairus, kokius produktus įsigyti, kad rečiau lankytis parduotuvėse ir ką pasigaminti, kad būtų ir skanu, ir sveika. Tai buvo pagrindiniai pamokoje aptarti klausimai.
Pasak biologijos mokytojos Renatos Dikčiūtės, „pamoka praplėtė mokinių akiratį, pagilino turimas žinias taisyklingos mitybos tema. Mokiniai suprato, kaip pakeisti pridėtinį cukrų, naudojant vaisius ir daržoves, kokia yra raugintų daržovių naudą žmogaus organizmui“.
Mokinė Jonė atsiliepime apie pamoką parašė, kad „sveika mityba pasirodė labai įdomi ir įvairi“, Dovydą pamoka įkvėpė sveikai maitintis, o Natanaelis teigė sužinojęs, jog „iš daržovių ar kruopų galima pasigaminti labai skanų desertą ar užkandį“.
Mokiniams patiko ir tai, ką jie sužinojo apie Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakultetą bei jame vykdomą Maisto technologijos studijų programą.