Kaip išsikepti duonos be pridėtinio cukraus?

Tokį praktinį užsiėmimą kovo 27 d. Vilniaus Adomo Mickevičiaus licėjaus dešimtokams pravedė Agrotechnologijų fakulteto dėstytoja Elena Grinė.

Tai buvo edukacija, kurios metu moksleiviams buvo demonstruojama ir pasakojama, kaip galima paskatinti tešlos fermentaciją visiškai nenaudojant cukraus. Moksleiviai sužinojo, kaip maitinsis mielės, kad tešla kokybiškai kiltų ir prisisotintų oro . Sužinoti nauji mikrobiologijos, maisto chemijos ir maisto gamybos pagrindų dalykai, gaminant lietuvišką duoną, moksleiviams paliko didelį įspūdį.

Tokie moksleivių apsilankymai ir dalyvavimas praktiniuose užsiėmimuose praplečia moksleivių akiratį, leidžia jiems daugiau sužinoti apie galimas profesijas. Tikimės, kad šiandieninis moksleivių apsilankymas bent keletą jų paskatins studijoms rinktis Vilniaus kolegiją.

Daugiau naujienų

  • #

    Fakulteto bendruomenę kviečiame į advento popietę

    Gerbiama bendruomene, kviečiame Jus į Advento popietę, kuri įvyks 2025 m. gruodžio 15 d. 14.30 val. 204 auditorijoje. Šių metų mūsų viešnia – etnologė Gražina Kadžytė, kuri pasidalys įžvalgomis apie advento ir Kalėdų papročių…

  • #

    Agrotechnologijų fakultete vykdomos studijų programos – reitingų lyderės

    Žurnalas „Reitingai“ jau dvyliktą kartą paskelbė nacionalinį universitetų ir kolegijų reitingą, kuriame įvertinamos studijų kokybė ir aukštųjų mokyklų veiklos rezultatai. Analizėje atsižvelgiama į darbdavių nuomonę, absolventų įsidarbinimo rodiklius ir jų vidutines pajamas, geriausių abiturientų…

  • #

    Tęsiasi bendradarbiavimas su socialiniais partneriais

    Gruodžio 2 d. Agrotechnologijų fakultete vyko Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Gyvulininkystės instituto mokslininkų organizuotas seminaras „Paukščių auginimo nenaudojant antibiotikų technologinės inovacijos“. Renginyje dalyvavo fakulteto studentai ir svečiai, turėję galimybę išgirsti keturis aktualius pranešimus. Dr.…