Tokį praktinį užsiėmimą kovo 27 d. Vilniaus Adomo Mickevičiaus licėjaus dešimtokams pravedė Agrotechnologijų fakulteto dėstytoja Elena Grinė.
Tai buvo edukacija, kurios metu moksleiviams buvo demonstruojama ir pasakojama, kaip galima paskatinti tešlos fermentaciją visiškai nenaudojant cukraus. Moksleiviai sužinojo, kaip maitinsis mielės, kad tešla kokybiškai kiltų ir prisisotintų oro . Sužinoti nauji mikrobiologijos, maisto chemijos ir maisto gamybos pagrindų dalykai, gaminant lietuvišką duoną, moksleiviams paliko didelį įspūdį.
Tokie moksleivių apsilankymai ir dalyvavimas praktiniuose užsiėmimuose praplečia moksleivių akiratį, leidžia jiems daugiau sužinoti apie galimas profesijas. Tikimės, kad šiandieninis moksleivių apsilankymas bent keletą jų paskatins studijoms rinktis Vilniaus kolegiją.