Maisto technologijos katedros dėstytojos J. Lazdauskienė, E. Grinė, I. Kepalienė, L. Milašienė maisto technologijos laboratorijoje išbandė naują  įrenginį – liofilizatorių, kuris įsigytas iš mokslo taikomajai veiklai skirtų lėšų. Įrenginio įsigijimas svarbus ne tik edukuojant maisto technologijos studijų programos studentus, suteikiant jiems novatoriškų, šiuolaikiškų žinių ir praktinių įgūdžių, kuriuos jie galėtų išbandyti ne tik laboratorijoje, bet ir realioje aplinkoje, taikyti rengiant baigiamuosius darbus, SMD veikloje, bet ir katedros dėstytojų vykdomai mokslinei taikomajai ir eksperimentinei veiklai.
Įsigytas liofilizatorius puikiai tinka daugumai maisto produktų džiovinti šaltyje. Taip džiovinant vaisiuose, daržovėse, uogose esantis vanduo ledo pavidalu išgaruoja neatšildamas ir pereina į garų fazę, nepavirsdamas į vandenį. Šitaip apdorojant maisto produktus praktiškai išlaikoma iki 100 proc. produkto maistinės vertės. Liofilizuojant iš produktų pašalinama iki 97% vandens, jį išgarinant žemoje temperatūroje. Visos vertingos maisto produkto sudėtinės dalys išlieka nepakitusios, liofilizuotus maisto produktus galima laikyti kambario temperatūroje (jie negenda dėl ypač mažo vandens kiekio produktuose) ir išlaikyti daug metų, juos galima lengvai rehidruoti (atstatomas vandens kiekis). Dėl šių savybių liofilizacija naudojama kaip patikimas konservavimo būdas ir greitai tampa įprastu maisto perdirbimo metodu.