Spalio 19 d. maisto technologijos studentai dalyvavo praktiniame darbe – edukacijoje „Šakočių kepimas pagal tautinio paveldo tradicijas“ Varėnos rajone, Dargužių amatų centre. Užsiėmimo metu studentai buvo supažindinti su žaliavomis, naudojamomis šakočio gamyboje, receptūromis, dalyvavo visame gamybos procese nuo tešlos paruošimo iki kepimo kaimiškoje krosnyje, kūrenamoje beržinėmis malkomis. Visas gamybos procesas truko daugiau kaip tris valandas, kurio pagrindas – kepimas šalia atviros ugnies. Edukacijos metu studentai sužinojo, kuo šis šakotis skiriasi nuo kitų šalių analogiškų kepinių (vokiečių „baumkūcheno“), kaip įtakoja šakočio tekstūrą pasirinktos žaliavos, ragavo savo pačių kepto šakočio, buvo vaišinami Dargužių amatų centre pagamintais sūriais, žolelių arbata. Studentai ir dėstytojai liko sužavėti ką tik iškepto šakočio skoniu, tekstūra, ilgu, kantrybės reikalaujančiu kepimo procesu. Tai ne tik saldi pramoga, bet ir galimybė įgyti praktinių žinių apie Lietuvos kulinarinį paveldą.