Balandžio 7 d. Agrotechnologijų fakulteto Chemijos laboratorijoje lankėsi Vilniaus Žirmūnų ir Simono Daukanto gimnazijų 10 klasės moksleiviams, kuriuos lydėjo chemijos mokytoja Beatričė Balaišytė.
Moksleiviai dalyvavo praktikume „Chemija – tai viskas, kas mus supa. Kurie vaisiai rūgščiausi?“ Chemijos ir maisto technologijos katedros dėstytoja Irena Čerčikienė supažindino moksleivius su studijų programa Taikomoji cheminė analizė ir kitomis Agrotechnologijų fakultete vykdomomis studijų programomis, pristatė studijuojamus dalykus, praktikas ir karjeros galimybes.
Dėstytoja su moksleiviais aptarė saugaus darbo chemijos laboratorijoje taisykles, vaisių sulčių sudėtį ir titruojamojo rūgštingumo nustatymo ypatumus, supažindino su praktikume naudojamomis priemonėmis ir medžiagomis bei aptarė jo eigą.
Moksleiviai, vadovaujami dėstytojos ir studenčių chemikių Gabijos ir Margaritos, įvairių vaisių sultyse alkalimetrijos metodu nustatė titruojamąjį rūgštingumą bei aptarė tyrimo rezultatus.
Moksleiviai turėjo galimybę pagilinti žinias ir susipažinti su šiuolaikiniais laboratoriniais prietaisais, įgyti tiriamosios veiklos įgūdžių ir kartu patirti pažinimo džiaugsmą.