Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakulteto Chemijos ir maisto technologijų katedros lektorės Irena Čerčikienė ir Jolanta Jurkevičiūtė kovo 31 d. pravedė praktikumus „Vitamino C kiekio nustatymas vaisių sultyse“ ir „Cukrų kiekio nustatymas gaiviuosiuose gėrimuose“ Vilniaus rajono Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos moksleiviams, kuriuos lydėjo chemijos mokytoja Tatjana Paškel.
Dėstytoja Irena Čerčikienė supažindino moksleivius su studijų programa Cheminė analizė ir kitomis Agrotechnologijų fakultete vykdomomis studijų programomis, pristatė studijuojamus dalykus, karjeros galimybes bei aptarė saugaus darbo laboratorijoje taisykles.
Dėstytoja su moksleiviais išnagrinėjo gaiviųjų gėrimų ir vaisių sulčių sudėtį, vitamino C ir cukrų savybes, šaltinius, jų poveikį žmogaus organizmui. Moksleiviai susipažino su Vitamino C ir cukrų nustatymui naudojamais analizės metodais, praktikume naudojamomis medžiagomis bei aptarė tyrimų eigą. Moksleiviai, vadovaujami dėstytojų Irenos ir Jolantos bei studentų Gabijos ir Emilio, jodometrijos metodu nustatė vitamino C kiekį įvairių citrusinių vaisių ir obuolių sultyse bei įvairiuose gaiviuosiuose gėrimuose, refraktometrijos metodu išmatavo cukrų kiekį bei aptarė tyrimų rezultatus.
Vilniaus rajono Marijampolio M. Lukšienės gimnazijos moksleiviai susipažino su šiuolaikiniais tyrimo prietaisais ir metodais, įgijo tiriamosios veiklos įgūdžių.