Balandžio 12 d. Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakulteto Chemijos ir maisto technologijos katedros dėstytoja Irena Čerčikienė pravedė praktikumą „Kurie vaisiai rūgščiausi?“ Vilniaus J. Lelevelio inžinerijos gimnazijos moksleiviams, kuriuos lydėjo chemijos mokytoja Jevgenija Skilond.
Dėstytoja supažindino moksleivius su studijų programa Cheminė analizė ir kitomis Agrotechnologijų fakultete vykdomomis studijų programomis, pristatė studijuojamus dalykus, praktikas bei karjeros galimybes.
Dėstytoja aptarė saugaus darbo chemijos laboratorijoje taisykles, vaisių sulčių sudėtį ir potencialiojo rūgštingumo nustatymo ypatumus titrimetrijos metodu, supažindino su praktikume naudojamomis priemonėmis ir medžiagomis, aptarė tyrimo eigą.
Moksleiviai, vadovaujami dėstytojos ir pirmakursių chemikų Evelinos ir Nedo, įvairių vaisių sultyse alkalimetrijos metodu nustatė titruojamąjį jų rūgštingumą, aptarė tyrimo rezultatus.
Moksleiviai turėjo galimybę pagilinti žinias ir susipažinti su šiuolaikiniais laboratoriniais prietaisais, įgyti tiriamosios veiklos įgūdžių ir kartu patirti pažinimo džiaugsmą. Tikimės, kad šis apsilankymas laboratorijoje paskatins bent keletą moksleivių pasirinkti Taikomosios chemijos studijas Vilniaus kolegijoje.