Rugsėjo 23 d. Agroverslo technologijų studijų programos studentai ir dėstytojai Ekologinio žemės ūkio dieną paminėjo su konferencija ir degustacija. Jie lankėsi Genovaitės Sakalauskienės ekologinės gamybos ūkyje, kuriame rinkosi ekologiško maisto augintojai ir gamintojai. Jie diskutavo apie ekologinio ūkininkavimo folosofiją, ūkininkavimo iššūkius klimato kaitos kontekste, maisto auginimą gamtai ir sveikatai palankiu būdu, tvarų ūkininkavimą. Dalyviai ne tik diskutavo, bet ir vaišinosi virtuvės šefo Vytauto virta ekologiškų moliūgų sriuba, degustavo kepyklėlės “Du medu” ekologiškus tortus, kartu su tautodailininke Rasa Laskauskiene audė augalų kilimą.
Šis pasibuvimas buvo puiki proga studentams susipažinti su ekologinio maisto gamintojais, užmegzti naujas pažintis. Ateityje tai padės susirasti praktikos ar darbo vietą.