Alumnai su maisto technologijos studijų programos studentais dalijosi sukauptomis žiniomis ir profesine patirtimi

Lapkričio 11 d. Maisto technologijos studijų programą baigusios absolventės Laura Naumovaitė ir Justina Kuznecova studentams vedė praktinį užsiėmimą „Prancūziškų desertų gamyba“. Užsiėmimo metu absolventės demonstravo prancūziškų „Putėsinių pyragaičių“ ir „Macarons“ sausainių gamybos procesą. Šie kepiniai buvo jų diplominiai darbai. „Putėsinių pyragaičių“ gamybos procesas ilgesnis ir sudėtingesnis,  apima tokias technologines operacijas kaip: biskvito paruošimas, vyšnių tyrės paruošimas, putėsių paruošimas, suformuotų pyragaičių pusgaminių šaldymas -400C temperatūroje, sušaldytų pyragaičių paviršiaus apliejimas (dekoravimas). „Macarons“ sausainių gamyboje svarbus momentas – tešlos konsistencijos užtikrinimas ir suformuotų sausainių pusgaminių formoje „daužymas-kratymas“, siekiant pašalinti pusgaminiuose oro daleles. Absolventės ne tik demonstravo technologinį gamybos procesą, nurodė technologinius parametrus, bet ir uždavė studentams klausimus, susijusius su technologiniais parametrais.

Maisto technologijos studijų programos studentai turėjo galimybę ne tik stebėti, bet ir dalyvauti gamybos procese, bendrauti, užduoti klausimus, taip pat degustuoti pagamintus desertus.

Maisto technologijos studijų programos studentai ir dėstytojai dėkingi absolventėms už galimybę susitikti, bendrauti, degustuoti pagamintus desertus, dalintis gerąja patirtimi.

Chemijos ir maisto technologijos katedra

Daugiau naujienų

  • #

    Advento bendrystė: fakulteto bendruomenę suartinanti popietė

    Gruodžio 15 d. Agrotechnologijų fakultete įvyko jaukus bendruomenės susitikimas su etnologe Gražina Kadžyte, skirtas advento, Kūčių ir Kalėdų laikotarpio tradicijoms bei jų prasmei pažinti. Viešnia, daugelį metų tyrinėjanti lietuvių papročius, pasakojo apie skirtingų etnografinių…

  • #

    Inžinerijos ateitį kuriame kartu: susitikimas LINPRA verslo pusryčiuose

    Gruodžio 10 d. Vilniaus kolegijos fakultetų dekanai, kuriuose vykdomos inžinerijos studijų krypties studijų programos, dalyvavo verslo pusryčiuose, kuriuos organizavo Lietuvos inžinerinės pramonės asociacija, vienijanti šalies inžinerijos ir technologijų sektoriaus įmones, mokslo ir studijų institucijas,…

  • #

    Agrokoncerno ir fakulteto partnerystė  – naujos galimybės studentams

    Agrotechnologijų fakulteto studentai ir bendruomenė susitiko su „Agrokoncerno“ grupės atstovais, kurie pristatė plačias karjeros ir profesinio tobulėjimo galimybes Agroverslo technologijų ir Veterinarijos studijų programų studentams. Susitikimo metu studentai susipažino su įspūdingais įmonių grupės projektais,…