Lapkričio 11 d. Maisto technologijos studijų programą baigusios absolventės Laura Naumovaitė ir Justina Kuznecova studentams vedė praktinį užsiėmimą „Prancūziškų desertų gamyba“. Užsiėmimo metu absolventės demonstravo prancūziškų „Putėsinių pyragaičių“ ir „Macarons“ sausainių gamybos procesą. Šie kepiniai buvo jų diplominiai darbai. „Putėsinių pyragaičių“ gamybos procesas ilgesnis ir sudėtingesnis, apima tokias technologines operacijas kaip: biskvito paruošimas, vyšnių tyrės paruošimas, putėsių paruošimas, suformuotų pyragaičių pusgaminių šaldymas -400C temperatūroje, sušaldytų pyragaičių paviršiaus apliejimas (dekoravimas). „Macarons“ sausainių gamyboje svarbus momentas – tešlos konsistencijos užtikrinimas ir suformuotų sausainių pusgaminių formoje „daužymas-kratymas“, siekiant pašalinti pusgaminiuose oro daleles. Absolventės ne tik demonstravo technologinį gamybos procesą, nurodė technologinius parametrus, bet ir uždavė studentams klausimus, susijusius su technologiniais parametrais.
Maisto technologijos studijų programos studentai turėjo galimybę ne tik stebėti, bet ir dalyvauti gamybos procese, bendrauti, užduoti klausimus, taip pat degustuoti pagamintus desertus.
Maisto technologijos studijų programos studentai ir dėstytojai dėkingi absolventėms už galimybę susitikti, bendrauti, degustuoti pagamintus desertus, dalintis gerąja patirtimi.
Chemijos ir maisto technologijos katedra