Spalio 24 d. vykusiame seminare buvo analizuojami ekonominiai ir gamtos apsaugos aspektai, taip pat NIR (netiesinė infraraudonųjų spindulių) prietaisų panaudojimas maisto medžiagų nustatyme. Seminarą vedė dr. Andrejus Jerešiūnas, kuris  yra žinomas ekspertas gyvulininkystės srityje, turintis daugiau nei 15 metų patirtį moksliniuose tyrimuose ir praktikoje. Jis specializuojasi precizinio racionų optimizavimo, maisto medžiagų analizėje ir naujų technologijų taikyme gyvūnų mityboje.

Studentai nagrinėjo, kaip tikslus racionų planavimas gali sumažinti pašarų sąnaudas, pagerinti gyvūnų sveikatą ir prisidėti prie ekologinių tikslų, tokių kaip sumažintas šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimas. Taip pat buvo diskutuojama,  kaip NIR technologijos leidžia greitai ir tiksliai analizuoti pašarus, optimizuoti racionus ir užtikrinti tinkamą maistingųjų medžiagų balansas didinant efektyvumą ir mažinant kaštus. Studentai ir gyvulininkystės dalykų dėstytoja Edita Kristina Kaurynienė susipažino su nešiojamu skaitytuvu, kuris remiasi infraraudonųjų spindulių jutikliu ir ryšiu su  duomenų bazėmis, kad būtų galima nustatyti dirvožemio, pašarų ir lapų cheminę sudėtį. Seminaro metu buvo ištirti pašarų mėginiai. Gauti  duomenys buvo apdoroti „HYBRIMIN Futter“ kompiuterine programa, kuri  apskaičiavo gyvuliams racionus.  Seminarą vedė dr. Andrejus Jerešiūnas, kuris  yra žinomas ekspertas gyvulininkystės srityje, turintis daugiau nei 15 metų patirtį moksliniuose tyrimuose ir praktikoje. Jis specializuojasi precizinio racionų optimizavimo, maisto medžiagų analizėje ir naujų technologijų taikyme gyvūnų mityboje.